La Belle Epoque
Bine aţi venit pe site-ul restaurantului “La Belle Epoque”- pentru cei care apreciază eleganţa, rafinamentul şi bunul gust.
Restaurantul nostru oferă o nouă dimensiune a luxului şi a serviciilor de calitate. Cu un stil arhitectonic deosebit, încărcat de iz istoric şi eleganţă desăvârşită , am creat pentru dumneavoastră o oază de exclusivitate şi rafinament.
“La Belle Epoque” vrea să fie alături de dumneavoastră la cele mai importante evenimente din viaţă, astfel fie că e vorba de o nuntă, un botez, o aniversare specială sau un eveniment de firmă, lansare de produs, conferinţe şi seminarii, apelaţi cu încredere la serviciile noastre!
Muzica aleasă, serviciile ireproşabile şi meniul atent pregătit sunt pe măsura ambientului şi a frumuseţii nobile a acestui restaurant.
Cu interiorul fermecător şi confortabil, o echipă profesionistă şi discretă, un meniu bogat şi delicios şi preţuri cumpătate, evenimentul dumneavoastră va fi unul nobil, în ton cu restaurantul care îl găzduieşte.
Într-o formulă uşor de accesat, vă invităm să faceţi cunoştinţă cu istoria care invaluie acest minunat restaurant, cu echipa şi serviciile noastre, care vă stau la dispoziţie pentru orice eveniment special din viaţa dumeavoastră.
“La Belle Epoque” este locaţia unde parfumul secolelor trecute nu a ieşit din actualitate, fiind sub semnul rafinamentului şi eleganţei.
Probabil că fiecare loc are o poveste, dar depinde doar de cei care o cunosc dacă pot să-i păstreze parfumul.....
Cazinoul Muncitoresc din municipiul Petroşani , azi restaurantul La Belle Epoque
Amplasată în colonia de jos a Petroşaniului, clădirea fostului Cazinou Muncitoresc a început să fie construită în anul 1923, având în dotare o sală de spectacole cu 500 de locuri, o bibliotecă cu 1.400 de volume, un restaurant şi o sufragerie. După o reprezentaţie de probă, cu o proiecţie cinematografică derulată în ziua de 31 octombrie 1925, Cazinoul a intrat în uz o zi mai târziu, pe 1 noiembrie 1925, cu un mare bal la care au fost prezenţi şi reprezentanţii Societăţii Miniere “Petroşani”. În anul 1938 în clădirea Cazinoului funcţiona cel mai performant cinematograf din provincie, acesta fiind dotat cu un aparat de proiecţie pentru film sonor, marca “Thorderson L. M. Chicago”, al doilea din ţară după cel de la Cinematograful “ARO” din Bucureşti.
Pe scena acestui cazinou muncitoresc, se vor perinda în perioada interbelică, şi după, numeroase trupe de teatru, mari personalităţi artistice de prim rang, cum ar fi: Constantin Nottara, Constantin Tănase şi George Enescu.
În 1949, titulatura oficială a instituţiei se schimbă în Teatrul de stat "Valea Jiului" Petroşani.
În Colonia de Jos a Petroşaniului a răsunat cândva vioara vrăjită a marelui cântăreţ al ţării şi al lumii, George Enescu
Concertul lui Enescu – relatat de presa locală din 1929:
„În seara zilei de 17 noiembrie, publicul a avut prilejul să asculte, în sala Cazinoului Muncitoresc din Petroşani, pe marele maestru şi renumitul violonist George Enescu. Publicul, venit în număr mare, din toată regiunea Văii Jiului, a trăit câteva momente înălţătoare şi a rămas pe deplin mulţumit de concertul la care a luat parte.(…)
Din Stradivarius-ul său, maestrul dădea, cu atingeri de arcuş, drumul la îngeri nevăzuţi ce înscria în sală şi în sufletele spectatorilor note ireale, sosite din infinitul geniu. Toţi românii din Valea Jiului au răspuns ca unul la apel. În timpul concertului, ca nişte copii cuminţi, au fost numai urechi. De aceea, apropierea sfârşitului concertului îi strângea inima fiecăruia de părere de rău.”